Restructurarea societatilor prin fuziune si divizare

Tema – Curs 10:

Restructurarea societatilor prin fuziune si divizare. Dizolvarea si lichidarea societatilor. Incetarea functiei de administrator

Dinamica schimbarilor aparute in mediul de afaceri generate, pe de o parte, de modificarea sistemului legislativ iar, pe de alta parte, influentata de evolutia tehnologiilor si de mentalitatea de consum a noilor generatii, isi pune amprenta asupra dezvoltarii societatilor comerciale.

In aceste conditii, societatile trebuie sa apeleze la cele mai bune strategii in vederea continuarii existentei pe piete ce devin din ce in ce mai volatile, strategii care trebuie dublate de cunoasterea temeinica a legislatiei nationale si europene in materie.

In cadrul acestui seminar vom parcurge dumul absorbirii unei societati de catre alta societate si pe cel al „unirii fortelor” a doua societati si formarea unei noi societati, transferul patrimonial, efectele fuziunii precum si aspecte legate de disparitia si modificarea persoanei juridice.

Lectorii Scolii de Administratori vor prezenta si aspecte legate de divizarea totala sau partiala a unei societati impreuna cu toate consecintele juridice ce deriva atat pentru administrator si asociati cat si pentru salariatii persoanei juridice divizate.