Proceduri de prevenire a insolventei persoanei juridice

Tema – Curs 9:

Proceduri de prevenire a insolventei persoanei juridice

In actualul context economico-social in care pietele financiare sunt interconectate iar economiile statelor UE si nonUE sunt interdependente, orice fluctuatie poate avea efecte asupra intregului sistem si, in final, asupra intreprinderilor mici si mijlocii ca entitati vulnerabile si expuse schimbarii mediului economic.

Prefigurand contractarea economica ce este tot mai vehiculata la nivel international, in cadrul acestui seminar, vom discuta despre modalitatea in care o societate aflata in dificultate financiara se poate redresa in vederea continuarii activitatii sale.

Astfel, vom identifica situatiile care prefigureaza starea de insolventa a unei societati, organele care aplica procedurile stabilite de Legea nr. 85/2014, beneficiarii procedurii precum si institutii precum „mandatul ad-hoc” si „concordatul preventiv”.

Lectorii nostri vor identifica solutiile legislative cele mai potrivite si care vin, nu numai sa redreseze o societate aflata in impas financiar, ci si pentru ca decizii manageriale care au influentat in sens negativ balanta finanicara a  societatii sa nu se mai repete.