Negocierea contractuală: de la idee la consimțământ.

Tema – Curs 5:

Negocierea contractuală: de la idee la consimțământ. Mijloacele moderne de comunicare și valoarea lor probatorie în relațiile comerciale. Consecinţele neexecutării obligaţiilor din contractele privind activitatea comercială.

Ȋn calitate de comerciant, suntem siguri că, până la acest moment, v-aţi lovit de rapiditatea cu care de multe ori trebuie să acţionaţi. Dreptul comercial este viu, calitate determinată de celeritatea tranzacţiilor comerciale, rapiditatea administratorului fiind deseori o condiţie obligatorie a succesului, fiind binecunoscut principiul Time is Money!

Spre deosebire de necomercianţi, comercianţii trebuie să fie pregătiţi pentru o frecvenţă sporită a tranzacţiilor comerciale, trebuind să dispună de o libertate sporită de acţiune şi de mijloace simple de perfectare a raporturilor juridice (e.g. prin e-mail, telefonic, verbal), putând să dovedească actele juridice prin orice mijloace de probă. Organele fiscale de control aplica un algoritm fiscal specific cu privire la deductibilitatea cheltuielilor şi a TVA-ului aferente tranzacţiilor comerciale, in conformitate cu legislaţia in vigoare.

Vă aşteptăm la curs unde veti afla mai multe informaţii despre negocierea contractuală, despre mijloacele moderne de comunicare și valoarea lor probatorie în relațiile comerciale. Veţi afla totodată şi care sunt consecinţele neexecutării obligaţiilor din contractele privind activitatea comercială şi riscurile fiscale ce ar putea apărea printr-o recalificare a tranzacţiilor comerciale.

Te aşteptăm!